top of page

Posjeta Klausa Zorna i Amira Ahmića Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Gospodin Klaus Zorn, glavni inspektor Saveznog ureda kriminalističke policije Njemačke (BKA) i šef Centralne jedinice za istrage ratnih zločina (ZBKV) pri Saveznom uredu kriminalističke policije Njemačke, te gospodin Amir Ahmić, bošnjački oficir za vezu sa ICTY/MICT, posjetili su u četvrtak, 12. jula 2018. godine Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu

Istraživanja g-dina Zorna i članova njegovog tima unutar Saveznog ureda kriminalističke policije Njemačke, između ostalog, rezultirala su brojnim hapšenjima počinilaca zločina na području Bosne i Hercegovine, te u konačnici i presudama za genocid koje su njemački sudovi donijeli za četiri bh. opštine.

Dekan Fakulteta prof. dr Nedžad Korajlić i njegovi saradnici upoznali su uvažene goste sa aktivnostima Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, te naročito sa predstojećom Godišnjom Evropskom kriminološkom konferencijom 2018, kao i sa ostalim značajnim projektima koje provodi naš fakultet u narednom periodu. Gosti su istakli zadovoljstvo posjetom našem fakultetu, a g-din Zorn je prisutne ukratko upoznao sa svojim višegodišnjim radom na istragama ratnih zločina, kao i impresijama o danima koje provodi u Bosni i Hercegovini.

Dekan prof. dr Nedžad Korajlić ovom prilikom uručio je gospodinu Klausu Zornu zahvalnicu Fakulteta za njegov izuzetan doprinos u istraživanju genocida u Bosni i Hercegovini. Takođe, dekan Korajlić uručio je zahvalnicu i gospodinu Amiru Ahmiću, za njegov izniman doprinos, uspješnu saradnju i nesebičnu podršku razvoju Fakulteta.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
bottom of page