top of page

Posjeta policijskog komesara Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Fakultetu

Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, generalni inspektor policije Nusret Selimović, sa saradnicima šefom Ureda policijskog komesara samostalnim inspektorom Samirom Kekićem i načelnikom Odjeljenja za odnose s javnošću višim inspektorom Mirzom Hadžiabdićem, posjetio je u srijedu, 24.02.2021. godine Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu. Pored dekana Fakulteta, prof. dr Jasmina Ahića, sastanku su prisustvovali prodekan za nastavu prof. dr Admir Hadžikadunić i šef Službe za nastavu Ermina Bakić.


Tom prilikom održan je radno-konsultativni sastanak slijedom vrlo uspješne saradnje između Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, te planiranog daljeg unapređenja iste. Na sastanku su analizirane dosadašnje aktivnosti u segmentu edukacije policijskih službenika, sa posebnim akcentom na izuzetne rezultate i uspješnost specijalističke obuke „Obrada lica mjesta krivičnog djela“ koju je Fakultet ciljano realizovao za policijske službenike Uprave policije MUP-a KS, kao i na učešće policijskih službenika u programu cjeloživotnog učenja „Zimska škola – Finansijske istrage koruptivnih krivičnih djela“. Naročitan interes iskazan je za novi program edukacije „Tehnike i taktike ispitivanja osumnjičenih osoba i saslušanja svjedoka“ koji će Fakultet provesti u narednom periodu.

Policijski komesar Nusret Selimović istakao je da je Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije respektabilna institucija, te iskazao zadovoljstvo zbog intenzivne saradnje sa Fakultetom, ne samo u području edukacije policijskih službenika, već i u segmentu ostalih aktivnosti koje doprinose poboljšanju sveukupnog stanja sigurnosti na području Kantona Sarajevo.


Dekan Ahić i njegovi saradnici upoznali su policijskog komesara sa trenutnim aktivnostima Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije sa posebnim osvrtom na realizaciju i provedbu nastavno-naučnih aktivnosti u okolnostima pandemije Covid 19, naročito imajući u vidu da su i edukacije policijskih službenika uspješno održane u online režimu. Dekan Fakulteta prof. dr Jasmin Ahić je podcrtao da je kontinuirana saradnja sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo strateški interes Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, te izrazio uvjerenje da će ona u narednom periodu biti još intenzivnija, posebno imajući u vidu interes studenata kao kadra koje za sigurnosni sektor obrazuje Fakultet.


Commentaires


Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
bottom of page